학과장인사말Director's Welcome

홈 > 산업유통학과 > 학과장인사말
Global한 프로페셔널 인재를 양성하기 위한 산업유통학과입니다.
    사진
  • 우리나라는 1996년 유통시장 개방으로 유통산업에 있어 괄목한 성장을 계속해 오고 있다. 그럼에도 불구하고 학계가 산업계를 쫓아가는 양상을 보이고 있으며, 즉 유통업계는 인력난을 겪고 있고 학계는 유통산업 성장에 걸맞은 전문가 부족현상을 경험하고 있다.

• 유통산업이 국가 경제에 차지하는 중요성을 고려 할 때 유통전문가의 양성은 더 이상 미룰 수 있는 과제가 아니다. 이에 본 학과는 유통산업과 관련하여 국내에서뿐만 아니라 아시아를 포함하여 Global Market에서도 통용 될 수 있는 인재양성을 목표로 커리큘럼과 교수진을 구축하고 있다.

• 나아가 유통학계에서 진정 유통전문가로 인정받을 수 있는 연구자를 배출 하고자 한다. 향후 유통산업은 다이나믹하게 성장할 것으로 기대되는 바 이에 부응 할 수 있는 인재를 양성 하는 것이 본 학과의 핵심목표이다.

• Since the Korean government liberalized retail markets in 1996, Korea has made great strides in the retailing sector. Korea has, nevertheless, experienced the lack of expertise in the retailing academic world as well as the retailing industry.

• Considering that the retail sector has been regarded as one of the most important business areas, the top priority of this department is to educate undergraduates as the retail expert who has linguistic skills and understands retail marketing. Furthermore, we aim to train postgraduate students as a talented researcher.

• Students are at the heart of what we do. Thus, we work with students to deliver sophisticated education programs that enable to students to explore and discover new subjects and interests, in learning and teaching. We keep our pioneering spirit and a passion for innovation and excellence in all we do.